top of page

Dagopvang 

Samen plezierig de dag door 

In Villa Bernard bieden wij dagopvang aan onze cliënten, in een warme en ondersteunende omgeving.
Bij ons staat de behoefte van onze bewoners centraal, daarom hanteren we geen standaard dagprogramma. Elke dag kijken we naar wat onze cliënten nodig hebben en stemmen we onze activiteiten daarop af.

 

Een van de hoogtepunten van onze dagopvang is onze duo scootmobiel, waarmee onze bewoners er lekker op uit kunnen. Of het nu met een dagopvang medewerker is of met een familielid, onze bewoners kunnen genieten van de vrijheid en het plezier van een ritje buiten. We vragen familieleden wel om zich een dag van tevoren telefonisch aan te melden, zodat we hier rekening mee kunnen houden en de duo scootmobiel opgeladen is voor gebruik.
 

Om de gezondheid en mobiliteit van onze bewoners te ondersteunen, organiseren we wekelijks gezamenlijke fysio-activiteiten met een fysiotherapeut. Dit helpt onze bewoners fit en actief te blijven.
 

Onze dagopvang is beschikbaar op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag. In het weekend hebben onze bewoners de mogelijkheid om tot rust te komen en worden ze vaak opgehaald door hun familieleden.
 

Bij ons staat participatie hoog in het vaandel. Tijdens bewonersvergaderingen overleggen we samen met onze bewoners welke uitjes en activiteiten ze graag willen ondernemen, zoals bezoeken aan musea, tuincentra, dierentuinen en andere leuke plekken. Deze ideeën worden samengebracht in een jaaragenda, die elk jaar tijdens de eerste bewonersvergadering wordt opgesteld.
 

Naast deze activiteiten zorgen we ook voor creatieve bezigheden, zoals het bloemschikken elk kwartaal. En om de band tussen bewoners, familie, medewerkers en de organisatie te stimuleren, organiseren we jaarlijks in de zomer een gezellige familiebarbecue voor alle dierbare naasten. 
 

We moedigen familieleden ook aan om hun dierbaren zo vaak mogelijk mee te nemen voor activiteiten buitenshuis, zodat onze bewoners het gevoel behouden van eigen regie over hun leven en blijven deelnemen aan activiteiten buiten onze woonvorm.
 

Bij onze dagopvang draait alles om het welzijn, plezier en de vrijheid van onze bewoners.
We streven ernaar om een thuis weg van huis te bieden, waar iedereen zich geliefd, ondersteund en gewaardeerd voelt.

Zie onderstaande foto impressie 

bottom of page